Darobas
начало     новини     галерия     контакти     BG EN
Darobas
Darobas

Душата на лозата 

Лозаро-винарски комплекс Даробас
Darobas
        
Darobas
 
Винарна Даробас

Винарна Даробас

Доброто вино идва от добрия плод, a той от древната земя на Ситалк, даряваща топлината на минералните си извори и неповторимите, пленителни аромати на Розовата долина, oт мекия вятър и щедрото слънце на южно-средногорското прихълмие. Така година след година, отгледани от грижовната човешка ръка, наливат сок плодовете в лозята на Даробас.

Набрани на ръка, напълно узрели и свежи, добрите зърна, след внимателна обработка се превръщат в сладостен гроздов нектар. Скъпоценен материал, от който опитните специалисти, съчетавайки традиционна технология и съвременни тенденции, в процеса на бавна ферментация, с деликатно моделиране на нюансите, създават питиета с фин, елегантен вкус и нежен букет аромати с доминиращи плодово-флорални нотки  отличаващи марката Даробас.

Стремежът на енолозите да разкрият и подчертаят уникалния тероар на това мистично място, е обезпечен от модерна и напълно комплектована лаборатория, с помощта на която търсят баланса и разбулват тайните на хубавото вино.

Вече оформени, вината отлежават в дъбови барици, където поемат леко сладостния,  опушен привкус от аромата на дъба и добиват своя уникален облик.

Съвременното френско оборудване им позволява да доразгръщат своя потенциален характер и след затварянето в бутилки.
Генезисът на  вината Даробас несъмнено им отрежда съдбата на добрия дух, който пуснат от бутилката, и обед и вечер, и в делник и в празник, през всеки сезон, неизменно ще носи настроение, уют и наслада за Вас и Вашите близки и приятели.

Лозаро-винарски комплекс Даробас добива първи реколти през 2005/6 г. от собствени насаждения, култивирани от сертифицирани елитни посадки на прочути френски, италиански и испански пепиниери. Те включват богата гама класически европейски и наши сортове, а като акцент и някои по-аристократични и екзотични. Това отговаря на основната цел на компания ФИАЛ, като малък производител на вино, да предложи на многобройните му ценители, дори и на тези с по-скромен бюджет, сравнително широка колекция първокласни вина в бутикови серии, но на достъпна цена. При това, представлявайки естествени продукти произведени в екологичен район, с минимално използване на подбрани препарати и такива с по-меко действие.

Надяваме се резултатът да бъде и принос към оформящата се в последно време нова тенденция, която със сигурност ще възвърне останалия в миналото висок престиж на родното лозарство и винарство. Защото според нас, хубавото вино е достояние и белег на цивилизования свят. Предизвикателството е голямо, но тези амбиции са подкрепени от дългогодишния опит на ентусиазирания и всеотдаен професионален екип.

 
 
 

Facebook

   

Контакти

 
 
   

ДЕГУСТАЦИИ И ПРОДАЖБИ
Фирмен магазин: ул. Върбица 6, София
Работно време: Понеделник-петък, 09:00-17:30

Лозаро-винарски комплекс Даробас
с. Песнопой, общ. Калояново, обл. Пловдив

ФИАЛ ООД
бул. Евлоги Георгиев 173, София 1504

Daorbas
+359 2 946 1665

 
      Copyright Darobas. All rights reserved   WebDesignBG